Paulien Bom: Bevlogen & belast

€ 16,95

Over het wel en wee van opgroeien bij ouders met idealen. Is opgroeien met de idealen van je ouders: lust of last? Deze vraag stelt Paulien Bom aan een aantal 'ervaringsdeskundigen'. Voor idealisten houdt het streven naar een betere wereld, een betere mens, niet op bij de voordeur. Ook in hun eigen leven en gezin passen ze hun principes toe en hun kinderen groeien ermee op. Wat doet zo'n opvoeding met je? Is het een verrijking of juist een belasting? Of een beetje van beide? Het boek Bevlogen en belast geeft een beeld van hoe het is om op te groeien onder de vleugels van ouders met idealen.
Voor haar nieuwe boek sprak auteur Paulien Bom met acht kinderen van bevlogen ouders over hun jeugd, hun opvoeding en de sporen uit het verleden die vandaag nog terug te vinden zijn. Hoe kijken ze terug op hun vormende jaren? Wat kunnen wij leren van hun ervaringen? Wordt het weer tijd om kinderen vergezichten en idealen mee te geven?

Bom rondt haar boek af met een heldere, genuanceerde analyse van de kracht én de valkuilen van een idealistische opvoeding. Nu het pragmatisme van de afgelopen decennia weer ter discussie wordt gesteld en veel mensen op zoek zijn naar nieuwe idealen, levert dit boek een waardevolle bijdrage aan de discussie. Voor ouders en professionals van nu en voor iedereen die behoefte heeft te reflecteren op zijn eigen bevlogen jeugd.

Paulien Bom heeft jarenlang als verpleegkundige op consultatiebureaus gewerkt en heeft daarnaast altijd geschreven, wat een aantal succesvolle boeken heeft opgeleverd, zoals Kinderen en grenzen stellen en ook Op de kop getikt, het verhaal van de gevolgen van een val.

Uitg. Boekschap, 2014