Montasser AlDe'emeh/Pieter Stockmans: De Jihadkaravaan

Vorige Artikel 2 van 899 Volgende
€ 24,99 (inclusief btw)

Reis naar de wortels van de haat (ondertitel). Internationale jihadexpert over moslimradicalisering. Nu de angst voor een 'botsing der beschavingen' hoog oplaait, levert De Jihadkaravaan een onschatbare bijdrage aan dit complexe debat. Ooit stond de vermaarde jihadexpert Montasser AlDe'emeh op het punt om zelf de wapens op te nemen. Als een ontwortelde tiener die opgroeide met haat maar bevrijding vond in kennis, begrijpt hij beter dan wie ook wat westerse moslimjongeren doet bezwijken voor de lokroep van het kalifaat.
Journalist Pieter Stockmans keek diep in AlDe'emehs ziel voor dit moedige boek. Samen reisden ze naar het Jordaanse Zarqa, de bakermat van de internationale jihad en de plaats waar AlDe'emeh in een vluchtelingenkamp geboren werd. AlDe'emeh bracht ook twee weken door bij Belgische en Nederlandse strijders in Syrië, een unieke kans om hun denken te doorgronden en de oorlogswaanzin mee te maken. Stockmans bezocht de andere strijdende partijen in het Midden-Oosten.
Ze keerden terug met beklijvende en surreële verhalen die voor een onvergetelijke leeservaring zorgen. Tegelijk analyseren de auteurs haarfijn de dynamieken die ook bij ons de extremisering voeden. Daarbij houden ze iedereen - politici, de media, het onderwijs maar ook moslims - een spiegel voor. Ze lanceren een ambitieus verzoeningsprogramma dat verplichte lectuur is voor iedereen die belang stelt in de uitdagingen van onze multiculturele samenleving.

Uitg. Terra-Lannoo, juni 2015

© 2011 - 2023 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel