Dr. I.K. Taimni: Zelfrealisatie door liefde - de Bhakti -Sutra van Narada

€ 13,50 (inclusief 9% btw)

Oude hindoeistische verhandeling in eenentachtig uitspraken over de aard van de devotie (bhakti) tot God teneinde God te realiseren, met uitleg van een hedendaagse hindoe. De sutra wil een hulp zijn voor hen die het pad van devotie gaan. De moderne uitleg verduidelijkt het geschrift voor westerse lezers. Het Engelstalig origineel is, inclusief de Sanskrit tekst in - soms gebrekkige (uitspr. 24 en 68) - transcriptie en vertaling, niet altijd even deskundig in het Nederlands vertaald, maar dat kan deels aan Taimni liggen. Taimni's uitleg is soms heel verhelderend en dat compenseert de weergave van de Sanskrit tekst en woord-voor-woord-vertaling.

In de Indiase mythologie is Narada een van de zeven rishi's of zieners. Aan hem wordt de uitvinding van de vina of luit toegeschreven. Het meest bekend is hij geworden door zijn verhandeling over de pas van devotie, de Bhakti Sutra. In dit geschrift wordt de aard van de liefde behandeld, met name de liefde tot God.
'De Bhakti Sutra van Narada schetst de omtrekken van enkele treffende kenmerken van het pad van toewijding of liefde en wordt beschouwd als een soort handleiding voor hen die God door middel van de kracht van de liefde willen realiseren.

Uitg. Theosofische Vereniging - 2002