Wim Davidse: Er is meer in ons - Leren van de mystici

Vorige Artikel 476 van 888 Volgende
€ 17,90 (inclusief btw)

Mystici van alle tijden en uit alle religies leren ons dat God niet buiten ons is, maar in ons. Anders gezegd: wij zijn in God. Mystici spreken dan over 'oerbronnen in zichzelf'' of 'het onuitsprekelijke'. De auteur vergelijkt in dit boek uitspraken over God van moderne mystici en teksten afkomstig uit verschillende mystieke tradities. Ze vertonen zoveel overeenkomsten dat ze iets lijken te zeggen over ons mens-zijn: we zijn geen aparte individuen, maar we hebben een gemeenschappelijke grond, een kern, van waaruit we kunnen leven.

Er zijn natuurlijk grote verschillen tussen de religies, maar op het mystieke niveau ontmoeten ze elkaar. Heel concreet wordt de auteur als hij laat zien hoe de mystieke literatuur verschillende wegen naar God kent. In een poging tot een gemene deler te komen beschrijft hij negen 'merkstenen' die een universele spirituele/mystieke weg markeren. Maar tegelijk wordt duidelijk hoe ieder een eigen weg gaat.
Daarbij ontkomt de auteur zelf ook niet aan het beschrijven van zijn eigen ervaringen op deze mystieke weg.

Wim Davidse was projectleider/onderzoeker bij een economisch instituut. Hij bleef altijd onderzoeker, dit boek is de neerslag van zijn gedegen en indringend onderzoek op het terrein van de mystiek.

 

Uitgeverij Berne Media - maart 2019

© 2011 - 2023 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel