Paul v. Tongeren: Leven is een kunst....

Vorige Artikel 144 van 916 Volgende
€ 22,99

Leven is géén kunst zolang het een kwestie van overleven is. Om van overleven naar  leven te gaan is wel een kunst. Zonder kritische blik die het eigen leven onderzoekt, zal dat waarschijnlijk niet lukken. Van Tongerens boek is een pleidooi voor een ethiek die helpt bij de kunst van het leven. Maar hij is wel kritisch over de typische levenskunstfilosofie die hedentendage de boventoon voert. Dat maakt zijn boek minder eigentijds, maar niet minder inspirerend en uitdagend.

Paul v. Tongeren is hoogleraar wijsgerige ethiek. Eerder verscheen van hem o.a. Deugdelijk leven: een inleiding in de deugden-ethiek. Uitg. Klement.

U zult het ongetwijfeld al hebben vernomen: Paul van Tongeren heeft de Socrates Wisselbeker 2013 gewonnen met zijn boek Leven is een kunst

De website Filosofie.nl berichtte hierover:
De jury roemt de mild polemische wijze waarop Paul van Tongeren in Leven is een kunst de tekortkomingen van de in ons ons land zo populaire levenskunstfilosofie aan de kaak stelt, die volgens Van Tongeren weinig oog heeft voor de mens zoals die werkelijk is: machteloos, zwak, kwetsbaar. In weerwil van de populaire gedachte dat de mens architect van zijn eigen bestaan is, laat hij zien dat het leven maar zeer ten dele maakbaar is.

 

Uitg. Klement | Pelckmans - 3e druk 2013
 

© 2011 - 2024 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel