Peter den Haring: De vuurproef van Verenike

Artikel 229 van 928
€ 8,95

Een magisch verhaal, gesitueerd in een negentiende-eeuws, Oost-Europees decor. Het beschrijft vanuit een therapeutische optiek en in een grappige symboliek de ontwikkelingsgang van een jong meisje. Door de romantiek en de directe humor is het verhaal toegankelijk voor jongeren vanaf twaalf jaar.
Verenike gaat na een ruzie met haar pleegmoeder op zoek naar haar vader, die ze nooit gekend heeft. Ze weet alleen dat hij ooit muzikant was, een man met een grote blonde snor en dat hij waarschijnlijk in de verre stad Praalburg woont. Daar is net de oorlog tot een einde gekomen. Lastig bij haar speurtocht is, dat veel mensen denken deze meneer Ongrond te kennen, maar dat ze allemaal verschillende ideeën over hem hebben. Gelukkig spreekt onze heldin de taal der dieren en dat scheelt. Via toverij, trollen, hulp van kraaien en knappe kunsten weet ze verzoening tussen een eenogige heks en de klagerige Regentes van Praalburg te bewerkstelligen.
Ze leert ondertussen in een razendsnel tempo en onder grote druk wat handige levenslessen. De confrontatie met een dubieuze draak is de zwaarste beproeving. Haar vader blijft weliswaar een mysterie, maar al haar inspanningen bezorgen Verenike op haar vijftiende verjaardag wèl de liefde van een echte prins. Als diens Denkhoofd tenminste eindelijk het pijnlijke voelen van zijn lichaam geaccepteerd heeft.

Peter den Haring is Nijenrodiaan en werkt als journalist, is bovendien personal coach en hypnotherapeut.

Uitg. Hajefa, Zoetermeer, 2004

© 2011 - 2024 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel