Benjamins/Offringa/Slob (red.): Liberaal Christendom - Ervaren, doen, denken

€ 21,95 (inclusief 9% btw)

Dit boek laat zien hoe een liberale theologie de relevantie van kerk en geloof verwoordt. Wat buiten (en soms zelfs binnen) de kerk ook gedacht mag worden: er is veel meer dan orthodox, seculier of niks. Dit boek is de presentatie van een liberaal christendom waarnaar werd uitgekeken. Met een open blik naar de (wetenschappelijke) inzichten van deze tijd verwoorden elf auteurs de relevantie van de christelijke traditie voor vandaag. Zij bieden een liberale theologie die onorthodox is en de grote vragen niet schuwt.
De auteurs spreken zich uit over waarheid en interpretatie, kerk en wereld, over God, Jezus en de Geest. Ze denken na over de impact van geloof op onder andere geweld, vrijheid, liefde en seks. Liberaal christendom, ervaren, doen, denken laat zien dat een oude traditie helpt bij de grote kwesties van alle tijden en inspireert tot vrijmoedigheid. Het liberale jodendom heeft publieke sympathie, op een liberale islam wordt gehoopt. Liberaal christendom doortrekt het kerkelijk leven en komt hier aan het woord.
De auteurs zijn allen verbonden met Op Goed Gerucht en/of de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten, twee bewegingen die met name binnen de Protestantse Kerk in Nederland actief zijn.

Onder redactie van 3 van de auterus: Rick Benjamins, Jan Offringa en Wouter Slob.

Uitg. Skandalon, 2e druk - maart 2016 (1e druk januari 2016).