Michel Dijkstra: Basisboek Oosterse Filosofie

Artikel 1 van 3
€ 17,50 (inclusief btw)

Als de term oosterse filosofie valt, associëren westerlingen dat vaak met complexe, naar binnen gerichte Aziatische denktradities. Michel Dijkstra laat in zijn 'Basisboek Oosterse Filosofie' zien dat deze tradities niet uitsluitend op het 'Zelf' gericht zijn. Deze millennia oude tradities behelzen meer dan abstracte denkoefeningen die uitsluitend naar binnen gericht zijn.
In het Westen vatten wij de vraag naar het Zelf op als zelfgerichtheid. Maar de aandacht voor het eigen innerlijk moet juist leiden tot het openstellen voor de mensen en de wereld om ons heen. Een bewuster leven in het hier en nu. Het boek geeft een chronologisch en compleet overzicht van de belangrijkste denktradities van India, China en Japan.

Ieder hoofdstuk bevat de kerngedachte van de stroming, een kader met biografische informatie over de belangrijkste denker en een kader met fragmenten van de primaire tekst. Bovendien is er een glossarium toegevoegd. Een uitstekend overzicht, waarin de auteur nergens vaag of zweverig wordt.

Dijkstra studeerde journalistiek, filosofie en Sanskriet in Groningen. Hij schreef eerder over Zen-Boeddhisme en Taoïstische Filosofie en schrijft regelmatig artikelen voor o.a. Volzin en het Filosofie Magazine.

Uitg. ISVW Uitgevers, oktober 2016

© 2011 - 2024 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel