Ivo Mijland: Step your mind - 7 stappen naar een succesvoller leven

€ 24,50 (inclusief 9% btw)

Mind your step! Deze boodschap krijg je op het vliegveld als je het einde van de roltrap nadert. Kijk goed uit. Ons hoofd zit propvol met boodschappen. Doe normaal. Doe maar rustig. Werk hard. Doe je best. Geef niet op. Blijf jezelf. Al vanaf je geboorte word je door je ouders en andere betekenisvolle volwassenen geprogrammeerd met een batterij aan goedbedoelde boodschappen. Vaak erg effectief, soms behoorlijk belemmerend. Je volgt ze onbewust op. Maar wat als je op een andere manier naar de boodschappen kijkt? Als je op het moment van ineffectiviteit onderzoekt wat er ook kan? Van ‘mind your step’ naar ‘step your mind’. 
Stap eens terug in je persoonlijke geschiedenis en maak contact met je geprogrammeerde brein. Stap voor stap. Een reis door je gedachten. Dit boek ontmaskert je patronen en geeft praktische inzichten in hoe je die patronen kunt doorbreken. Step your mind!

In dit boek neemt de auteur je op zinderende manier mee op zoek naar nieuwe mogelijkheden om oude patronen te doorbreken. Hij leert je ontdekken dat je niet altijd op een monteur hoeft te wachten, maar dat je zelf mogelijkheden hebt om disfunctionele programma’s te herschrijven. In zeven stappen leert hij je zien welke patronen jij in je leven inzet en hoe je die patronen kunt veranderen. Vanuit de transactionele analyse en de contextuele hulpverlening biedt hij met dit boek een wervelende reis langs jouw vensters op het leven. Daarbij roept hij je op te ontdekken welke opdrachten je in je leven kreeg (mind your step) en deze opdrachten te vertalen naar nieuw en effectief gedrag (step your mind).

Het is een zoektocht naar je werkelijke ik, die in staat is om zichzelf te waarderen en zichzelf te beschermen tegen onrecht van buitenaf. Op je werk. Maar zeker ook privé. Door je eigen ‘step your mind’, zul je je omgeving verleiden minder vaak ‘mind your step’ te roepen. Goede reis!

Over de auteur

Ivo Mijland (1969) is een gedreven onderwijsinspirator. Hij inspireert op het podium én op papier. Als opleider in de contextuele leerlingbegeleiding en de transactionele analyse verrijkte hij de kijk van vele onderwijsmanagers, leerkrachten, mentoren, IB’ers, counselors, leerlingbegeleiders en OOP’ers. Dit boek schreef hij voor iedereen die meer uit zijn onderwijsleven wil halen en voor alle anderen buiten het onderwijs die op zoek zijn naar een succesvoller leven. ‘Step your mind’ is het negentiende boek van de auteur.

Uitg. Oirschot - januari 2017