Caputo: Hopeloos hoopvol - belijdenissen van een postmoderne pelgrim

Artikel 322 van 937
€ 22,50 (inclusief btw)

John D. Caputo (1940) beschrijft in dit boek zijn spirituele reis van het katholieke jongetje in de jaren vijftig dat graag naar de sterren staarde, tot de postmoderne filosoof 'na de dood van God' die ondanks alles blijft hopen op het koninkrijk van God. Een religie zonder religie, Caputo is er al jaren naar op zoek, maar niet eerder beschreef hij dit zo persoonlijk en doorleefd als in dit boek. Hij noemt het de religie van de roos. Het is een religie waarin hij met Meester Eckhart bidt of God ons 'wil bevrijden van God'. Religie en beelden van God zijn algauw obstakels. Ze belemmeren om door te dringen tot het hart van religie.

'Hopeloos hoopvol' is een humoristisch, toegankelijk én diepgaand spiritueel werk van een toonaangevende filosoof. In de autobiografische stukken toont Caputo zich op z'n kwetsbaarst, in de theologische en filosofische fragmenten is hij op z'n scherpst.

Deze aanbevelingen spreken voor zich: Peter Rollins: 'Ik beveel dit werk bij u aan als een van de meest inspirerende en inzichtgevende teksten over de betekenis van geloven die ik ooit heb gelezen.' Jean-Jaques Suurmond: 'Een prachtig boek.' Rick Benjamins: 'Het werk van John Caputo - een internationaal zeer vooraanstaande theoloog - is een grote hulp om na Kuitert en Hendrikse op een zinnige manier over God te blijven spreken.' Catherine Keller: 'Caputo vertelt zijn aangrijpende verhaal met zo'n avontuurlijke eerlijkheid en onweerstaanbare humor dat je niet kunt stoppen met lezen.

Uitg. Skandalon - oktober 2017

© 2011 - 2024 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel