Justine Mol: De Giraf en de Jakhals in ons - over geweldloos communiceren

€ 14,90 (inclusief 9% btw)

Marshall Rosenberg, de grondlegger van Nonviolent Communication ofwel Geweldloos Communiceren, koos twee dieren om zijn ideeën krachtig en duidelijk over te brengen: de jakhals en de giraf. Zij staan symbool voor twee kwaliteiten in ons. De jakhals is resultaatgericht, dwingend en autoritair. De giraf is zowel zachtaardig als sterk, kijkt met mildheid naar wat zich aandient, communiceert vanuit zijn hart en zoekt naar verbinding en helderheid.

Justine Mol wil duidelijk maken dat het mogelijk is de jakhals te accepteren en ruimte te geven, en tegelijkertijd giraf te kunnen zijn, vanuit een diepe wens bij te dragen aan geluk en vrede voor iedereen. De giraf helpt de jakhals zich te uiten waardoor zijn meedogenloosheid kan veranderen in mededogen. Justine Mol beschrijft de jakhalzenkanten en giraffeneigenschappen, geeft tips en laat mensen aan het woord in hun giraf- of jakhalsmoment. Een inspirerend boek waarin de lezer ervaart wat geweldloos communiceren inhoudt.

Justine Mol schreef meerdere boeken rond het thema geweldloos communiceren, zoals Opgroeien in vertrouwen, over opvoeden zonder straffen en belonen - aangevuld met een boek over geweldloos communiceren met jongeren.

Zij is internationaal gecertificeerd trainer Nonviolent Communication volgens het gedachtengoed van Marshall Rosenberg, waarvan wij ook de basisboeken in huis hebben, w.o. eentje voor het onderwijs.

 

Uitgeverij SWP - november 2016