Friedrich Weinreb: Kruisweg - aan de hand van zeven tekeningen

€ 15,00 (inclusief 9% btw)

In dit boek vertelt Friedrich Weinreb over de kruisweg aan de hand van zeven tekeningen van de Duitse christelijke kunstenaar Roland Peter Litzenburger. Dat lijkt haaks te staan op de wereld van de joodse traditie van waaruit Weinreb leeft en denkt. Waarom zou het jodendom hierover iets te zeggen hebben? Weinreb vat echter de kruisweg niet op als een specifiek christelijke geschiedenis, maar als een universeel verhaal, dat vertelt van de gang van ieder mens door deze wereld. Alles in de Bijbel speelt zich in onszelf af; elke Bijbelse figuur vertegenwoordigt een aspect uit ons innerlijk. Van een werkelijk beleven van de kruisweg is pas sprake als wij inzien dat het over onszelf gaat, over ons eigen leven in het hier en nu.

Volgens Weinreb is de lijdensweg van Christus dus een universeel en tijdloos symbool van de mens die de weg naar de verlossing gaat.

Uitg. Quintessentia, Den Haag - 2018

 

PS: we hebben nog een boekje over de kruisweg in huis, van Sjef Laenen, op basis van het gedachtegoed van Weinreb. Zie de tweede afbeelding en voor de info klik je op dit linkje.