Pek van Andel en Wim Brands: Serendipiteit - de ongezochte vondst

€ 17,95 (inclusief 9% btw)

Wim Brands wil van Pek van Andel alles weten over diens zwak voor ‘de ongezochte vondst’: hoe zijn Spielerei nebenbei, het verzamelen van serendipiteiten uit wetenschap, techniek en kunst, uitmondde in Ernst im Spiel. Het resultaat is een vierluik: Pek van Andels inleidende essay over serendipiteit, de mailcorrespondentie tussen Brands en Van Andel, Van Andels alfabetisch bouquet van trouvailles, en als opmaat de eerste rechtstreekse vertaling in het Nederlands van het Perzische sprookje over de drie prinsen van Serendip. Deze prinsen waren op reis en wisten allerlei sporen die ze toevallig op hun pad tegenkwamen zo scherpzinnig waar te nemen en te duiden, dat de Britse auteur Horace Walpole deze gave serendipity noemde. Serendipiteit, het talent een ongezochte vondst te doen, is volgens Van Andel te doceren én te leren. Maar daar heb je dan wel dit boek voor nodig: een veelzijdig boek vol verrassingen.

Pek van Andel(1944) is geen onderzoeker die netjes een uitgestippelde weg bewandelt. De wetenschappelijke carrière van Van Andel is niet eenvoudig samen te vatten. Afbreekbare polymeren, MRI-scans van de humane coïtus, forensisch onderzoek waarmee de verdachte van de zogenaamde ‘Leidse balpenmoord’ werd vrijgepleit, het staat allemaal in zijn cv.

Wim Brands(1959-2016) was dichter, radio- en televisiemaker bij de VPRO en presentator van het tv-programma Boeken. Van zijn hand verschenen zes dichtbundels.


Uitg. Nieuw Amsterda - 3e druk 2016

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 17-02-2021 - Dag allemaal, even een mededeling van zakelijke aard:
    Vanaf 2 maart...  lees meer
  • 09-02-2021 - Helaas, wij moeten u melden dat het gastenboek van de...  lees meer
  • 02-02-2021 - ik wil graag op de hoogte blijven van de nieuwsbrief...  lees meer
Plaats een bericht