Dalai Lama: Oceaan van wijsheid - Eerbied voor het leven

€ 9,99 (inclusief 9% btw)

Een verzameling uitspraken en fragmenten uit toespraken van de boeddhistische geestelijke leider, de Dalai Lama (geb. 1935), afkomstig uit Tibet, sinds 1959 in ballingschap in India. Centraal staan begrippen als mededogen, liefde en mildheid. Veel aandacht voor innerlijke vrede, voor de situatie van de wereld, en voor de kernpunten van de boeddhistische levensvisie.

Het boek wordt gekenmerkt door een praktische levenswijsheid en door religieus inzicht. Het wordt afgesloten met vragen en antwoorden van de Dalai Lama, waarin het vooral gaat over de mogelijkheden die het boeddhisme de westerse mens kan bieden. Een eenvoudig, helder en praktisch boekje, dat niet alleen laat zien wat de Dalai Lama leert, maar ook toont hoe het boeddhisme praktisch functioneert.

Bevat een voorwoord door de acteur Richard Gere, die voorzitter van Tibet House, New York is, en een inleiding over het leven van de auteur. Een introductie in boeddhistische wijsheid, voor zeer velen geschikt. De kleurenfoto's zijn in deze editie niet opgenomen.

Uitg. Servire - 2002

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 17-02-2021 - Dag allemaal, even een mededeling van zakelijke aard:
    Vanaf 2 maart...  lees meer
  • 09-02-2021 - Helaas, wij moeten u melden dat het gastenboek van de...  lees meer
  • 02-02-2021 - ik wil graag op de hoogte blijven van de nieuwsbrief...  lees meer
Plaats een bericht