Prof.dr. W. Hartenbach: De cholesterol Leugen - cholesterol is van levensbelang

€ 15,99 (inclusief 9% btw)

Dit boek is een boeiend en uitgebreid protest, gelardeerd met voorbeelden en wetenschappelijke informatie, tegen de farmaceutisch industrie, de artsen en de anticholesterolcampagne, de gezonde waarden, de effecten van een hoge cholesterolwaarden en de onjuiste statistieken op dit punt. De zeven echte oorzaken van arteriosclerose die medisch aantoonbaar zijn, worden besproken en uitgelegd. De voedingsstoffen die een relatie hebben met cholesterol worden besproken. Dit zijn eiwitten, koolhydraten, vitaminen A, C en D en de mineralen kalium, natrium, calcium, fosfor en magnesium.

Het laatste hoofdstuk gaat in op de grote risico's van het verlagen van de cholesterolspiegel. Een betoog gebaseerd op tientallen jaren onderzoek dat nu toegankelijk is voor iedereen, leek en arts.
De auteur is professor aan de universiteit van München en praktiserend chirurg. Een boek voor iedereen die geinteresseerd is in gezondheid. Prettig geschreven met duidelijke uitleg over begrippen en werkingen van het lichaam en de functies van cholesterol en de effecten van voedingsmiddelen.

( recensie van Ir. K.W. Sijtsma MBA)


Uitg. Ankh Hermes - 6e druk - januari 2014