Thupten Jinpa: Compassie voor beginners - voor een leven met meer moed en geluk

€ 20,99 (inclusief 9% btw)

In Compassie voor beginners schrijft Thupten Jinpa dat compassie nog positievere effecten heeft dan mindfulness. Compassie kan de wereld veranderen. Jinpa haalt wetenschappelijk bewijs aan dat compassie onze lichamelijke en geestelijke gezondheid verbetert. En hij legt uit hoe we meer compassie kunnen ervaren. "Het moedigste, duidelijkste en meest betrokken boek over het ontwikkelen van compassie dat ik ken", aldus Kabat-Zinn (beroemd mindfulness-leraar)!

Compassie houdt in dat we medeleven hebben met anderen en met onszelf. Ieder mens wordt geboren met een vermogen om mee te voelen. Maar we verleren dat snel in onze maatschappij, waar persoonlijk succes vooropstaat. Inzichten uit het boeddhisme, de westerse psychologie en wetenschappelijk onderzoek wijzen uit dat geluk en gezondheid binnen handbereik zijn.

Thupten Jinpa is een voormalige monnik. Hij is inmiddels getrouwd en heeft twee dochters. Hij woont in de VS, waar hij een erkende compassietraining ontwikkelde, samen met de Stanford Universiteit. Jinpa was bijna 30 jaar lang de vertaler van de Dalai Lama.


Uitg. Kosmos Uitgevers - 2e druk 2017