Lammert Kamphuis: Op weg naar vrijheid - Stoïcijnse teksten voor tijden van crisis

€ 15,00 (inclusief 9% btw)

Hoe verwerk je het verlies van een geliefde? Hoe bereid je je voor op ontslag? Hoe ga je om met onrecht? Hoe leef je in eenzaamheid? Of met stress? In tijden van crisis verdwijnen soms plotsklaps veel oude zekerheden. De wereld schudt op haar grondvesten. Je voelt je kwetsbaar. Het zijn de antieke filosofische inzichten die ons de weg wijzen in hoe we moeten leven, juist nu.

Seneca, Epictetus en Marcus Aurelius zijn ‘de grote drie’ van de Stoa, de filosofische stroming waaraan wij het woord ‘stoïcijns’ ontlenen. Dat laatste wil niet zeggen dat je kil en onbewogen door het leven gaat: stoïcijnen maken zich alleen druk over de dingen waar ze invloed op hebben. Hou voor ogen dat je goed moet leven, in het hier en nu. Die overtuiging maakt ons vrij en biedt innerlijke rust.
Het boek is ingedeeld in 21 hoofdstukken over kwalen, zoals: Vrij van ziekte, Vrij van angst voor de dood, Vrij van hebzucht, Vrij van zorgen…  etc.

 

Lammert Kamphuis is filosoof, bestsellerauteur en populaire spreker. En hij is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam.

 

Uitg. Athenaeum – Polak & Van Gennep, 1, 2e en 3e druk 2020