Li An Phoa en Maarten van der Schaaf: Drinkbare rivieren - een reis, een droom, een levenswerk

Vorige Artikel 706 van 916 Volgende
€ 22,99 (inclusief btw)

‘Drinkbare rivieren’ van Li An Phoa en Maarten van der Schaaf, is Li An’s verhaal van een nieuw natuurbesef. Al tijdens haar jeugd in een dichtbebouwde voorstad verwondert Li An Phoa zich over de wildernis in de buurt, het mos tussen de stoeptegels en de reigers bij de sloten.

Als twintiger trekt ze de echte wildernis in. Tijdens een kanotocht door het Canadese Noordpoolgebied ontdekt ze dat ze rechtstreeks uit de rivier kan drinken. Maar als ze drie jaar later terugkeert kan dat niet meer: de rivier is vergiftigd, het ecosysteem verstoord. Die ervaring vormt het begin van ‘Drinkable Rivers’, een ambitieus initiatief waarmee Phoa wereldwijd aandacht vraagt voor het belang van gezonde rivieren en mensen aanspoort tot actie.

In dit boek neemt ze de lezer mee op haar avonturen langs rivieren op vier continenten en combineert ze reisverhaal, memoir, reportage en overpeinzing. Te voet legt Phoa meer dan 15.000 kilometer af en ze ervaart de diepe verbondenheid tussen alles wat leeft. Met haar originele blik en ontwapenende aanpak stelt ze doorlopend de vraag: hoe kunnen onze rivieren weer drinkbaar worden?’

Ecoloog en avonturier Phoa heeft wel iets we van een vrouwelijke Indiana Jones. Niet jagend op verdwenen schatten, maar op een toekomst met drinkbaar rivierwater’ (De Volkskrant).

Li An Phoa is oprichtster van Drinkeble Rivers en de nomadische school Spring College; zij studeerde bedrijfskunde, filosofie en systeemecologie. Maarten van der Schaaf is journalist en schrijver.
 

Uitgeverij Atlas Contact - 1e druk juni 2021, 3e druk december 2021

© 2011 - 2024 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel