Wouter ter Braake: Dichter bij de ziel – Poëtische mijmeringen

Vorige Artikel 766 van 916 Volgende
€ 14,95 (inclusief btw)

‘Dichter bij de ziel’ is een schilderachtige verzameling poëzie en filosofie over de mens en de natuur. De schrijver/dichter staat stil bij levensvragen. Hij laat zien dat antwoorden maar voor een deel met het rationele verstand te vinden zijn, want levensvragen raken verborgen mysteries.

Levensvragen zijn trage vragen. Zij hebben tijd nodig. Het zijn vragen waarop niet één, twee, drie hapklare antwoorden te vinden zijn. Trage vragen onthullen stapsgewijs. Zij bewegen je naar visies en perspectieven. Ze gidsen je door het leven en helpen je jouw levensverhaal te schrijven. Een verhaal met een voortdurend veranderend narratief: verdiept, verzacht, voller door de kleurenrijkdom van de wijsheid en de inzichten die gaandeweg naar boven komen.

Vincent Duindam schrijft in het voorwoord van dit boek: ‘Wouters bundel is enerzijds een koffer met prachtige ansichtkaarten, anderzijds een reisgids. Zijn poëzie is schilderachtig en sfeervol. De reflecties geven expliciet richting. De natuur is belangrijk in dit boek. We maken onderdeel uit van de natuur, we zijn zelf natuur. De gedichten en beschouwingen bewegen zich op het ritme van de seizoenen en de getijden van onze levensloop. Ze worden door de stilte gedragen.’


Wouter ter Braake is zingevingscoach; Vincent Duindam is psycholog, spreker en publicist en Nynke Vermaat is journalist en beeldmaker.


Uitgeverij Van Warven Produkties – juli 2022  

 

PS: zie ook het debuut van Wouter ter Braake: Waar een wil is, is een omweg - Een ziel op zoek naar zin – maart 2021
(zie 2e afbeelding)

© 2011 - 2024 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel