J.H. Stronks: Liefde en Troost - Gedichten van J.H. Stronks

Vorige Artikel 782 van 916 Volgende
€ 20,00 (inclusief btw)

Liefde en troost kunnen misschien wel het beste worden beschreven in poëzie. Want poëzie gaat zoveel verder dan mooie woorden. In poëzie kun je schuilen, poëzie kan het licht vangen en houvast bieden als het noodlot toeslaat.

Het is taal om op terug te vallen als niets anders het meer doet. Verdriet een bedding geven, onmacht benoemen, liefdesvuur aanblazen, de leegte een stem geven, woede laten bliksemen, veerkracht voeden, ondeugd verdubbelen, humor wekken: poëzie kan het allemaal, zo spreekt uit de gedichten van Jenk Stronks. Het zijn afspiegelingen van zijn eigen ervaringen, “schrijfsels” die hem inzicht brengen en helpen om goed voor zijn ziel te zorgen.

Met Liefde en Troost wil Jenk herkenning en inspiratie bieden en ook anderen uitnodigen de zorg voor hun ziel voeding te geven en het leven te omarmen. Want het leven is verrukkelijk. Omdat de zon steeds weer op komt,

“… die ons elke dag

na de duistere nacht

het licht geeft

zodat wij elkaar

weer kunnen zien.”


Jenk Stronks (1960), oprichter van Bureau Inspiratie (2003), is coach voor leven en werk. Hij is auteur van ‘Het Grote Weten’ en ontwikkelaar van ‘De Gedachtentafel’. Vanaf zijn achttiende jaar schrijft hij gedichten. ‘Liefde en Troost’ is zijn eerste poëziebundel.


Uitgever: Bureau Inspiratie – 4 oktober 2022 

© 2011 - 2024 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel