Dag Hammerskjöld: Merkstenen

€ 20,00 (inclusief btw)

Heruitgave van de everseller 'Merkstenen' van DagHammarskjöld: VN-secretaris-generaal DagHammarskjöld (1905-1961) liet na een fataal vliegtuigongeluk spirituele dagboekaantekeningen na, in 1963 verschenen onder de titel 'Merkstenen'. 'Merkstenen' schildert de mystieke weg die Dag Hammarskjöld soms met moeite is gegaan. Het is een indringend getuigenis van een groot man, die worstelde met zichzelf en zijn verhouding tot God. Het manuscript van 'Merkstenen' werd na de tragische dood van de auteur gevonden in zijn woning in New York.

Dag Hammarskjöld laat zich onder meer inspireren door de psalmen, Meister Eckhart en Herman Hesse. 'Merkstenen' werd op zijn beurt een inspiratiebron voor honderdduizenden lezers, onder wie talloze politici.

En er is een tv-serie over pelgrimeren van de EO/IKON, te volgen op www.depelgrim.tv, waarin Joris Vercammen, aartsbisschop vd Oud-Katholieke Kerk Nederland in zijn pelgrimreis verslag doet - in woord en beeld - van deze Merkstenen, hoe die hem geïnspireeerd hebben.

Uitg. VBK Media - febr. 2016


NB: Er is nog 1 oudere versie in de winkel - in blauwe omslag v € 17,90