Philipp Blom: Wat op het spel staat

Artikel 334 van 928
€ 19,99 (inclusief btw)

Philipp Blom beschrijft de maatschappelijke, ecologische en politieke gevolgen van de klimaatverandering op zo'n genuanceerde manier dat er geen ontkomen aan is aan zijn conclusies: álles staat op het spel. In Wat op het spel staat analyseert Philipp Blom het historische scharnierpunt waarop wij ons bevinden aan de hand van verhelderende parallellen met andere historische aardverschuivingen, zoals het einde van het Romeinse Rijk, de Verlichting en de Duitse Weimarrepubliek. Het resultaat is een vlammend betoog vol sterke beelden en scherp verwoorde inzichten, dat iedereen zou moeten lezen die zich zorgen maakt over de toekomst van wat wij voor waardevol houden: vrijheid, tolerantie, het klimaat, arbeid, democratie en mensenrechten.

Wat als een historica over vijftig jaar terugkijkt naar het begin van de 21ste eeuw? Zij zal versteld staan dat wij -verblind door onze dagelijkse beslommeringen en ons kortetermijnperspectief- de twee grootste bedreigingen die homo sapiens te wachten stonden niet zagen: een wereldomvattende klimaatcrisis met alle gevolgen van dien, en de digitalisering van arbeid die leidde tot massawerkloosheid en een algeheel verlies van zin en betekenisgeving.

Philipp Blom is historicus, romanschrijver, journalist en vertaler. Hij spreekt ons allemaal aan met zijn vertelkracht. Vertaling: W. Hansen.


Uitgeverij: De Bezige Bij, 3e druk nov. 2017 

© 2011 - 2024 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel