A. Schrijver/H. Stufkens: Ik geloof het wel - briefwisseling over de houdbaarheid van het christendom

€ 14,90 (inclusief btw)

Weggooien, die hele christelijke erfenis? Sommige dingen zijn waardevol. Andere kunnen weg of gerecycled worden tot nieuwe inzichten. En wat op de composthoop terechtkomt wordt wellicht voeding voor nieuwe spiritualiteit. In hun briefwisseling buigen Annemiek Schrijver en Hein Stufkens zich over de Tien Geboden, het uitverkoren volk, genade, hemel en hel, geloof, hoop en liefde, en andere centrale thema's uit het christelijk geloof.

Schrijver is van orthodox-protestantse komaf en Stufkens heeft een degelijke katholieke achtergrond, maar beiden hebben hun horizon verbreed en laten zich ook voeden door andere religies, met name het boeddhisme.

Annemiek Schrijver (1964) presenteert voor de IKON onder meer het wekelijkse programma Het Vermoeden. Ze schrijft artikelen en interviews voor Broadcast Magazine, publiceerde de roman 'Rachab' (2007) en de gebedenbundel 'Verlicht mijn nacht' (2006).
Hein Stufkens (1947) is filosoof, leraar en auteur. Hij schreef onder meer 'Een ketterse catechismus' (2008), 'Mededogen als menselijke bestemming' (2009), 'Spiritualiteit werkt in dromen' (2009) en de roman 'De goeroe'(2010). NB: deze boeken zijn niet allemaal meer leverbaar, maar er zijn wel nieuwe titels verschenen.


Uitg. Ten Have - 2010

 

NB:
Nieuwste uitgave van Annemiek Schrijver: Van het padje - verwonderd dwalen langs 's Heren wegen € 16,90
Nieuwste uitgave van Hein Stufkens: Geef het licht eens door - gedichten ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag € 14,90