T. v. Aken - R. Riepma - R. Westerdijk: Toekomstbestending Ondernemen - De OK! methode als basis

Artikel 417 van 937
€ 30,00 (inclusief btw)

Een belangrijk uitgangspunt van Toekomstbestendig ondernemen met De OK! methode als basis is het denken in waarde-soorten, gebaseerd op het model van het International Integrated Reporting Council (IIRC). Daarin worden zes waarde-soorten afgebakend: natuurlijke, materiële, menselijke, sociaal-relationele, intellectuele en financiële waarde. De gedachte hierachter is dat organisaties voor meer verantwoordelijk zijn dan voor winst alleen. De noodzaak van toekomstbestendig economisch handelen wint steeds meer terrein. Dit betekent het in balans brengen van de economische verantwoordelijkheid van de organisatie met de maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid. Inderdaad: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In de OK! methode staan mensen centraal. De mensen zijn namelijk degenen die waarde toevoegen aan organisatie en omgeving.

Toekomstbestendig ondernemen biedt met de OK! methode als basis een gestructureerde methodiek voor het waarnemen, analyseren en aanpakken van organisatievraagstukken. Daardoor kan een bijdrage worden geleverd aan de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. Toekomstbestendig ondernemen.
De OK! methode als basis is bedoeld voor ondernemers, leidinggevenden en stafmedewerkers in organisaties, organisatieadviseurs en accountants. De behandelde methoden en instrumenten kunnen concreet bijdragen aan het beter afwegen van belangen, gericht op meervoudige waarde-creatie. Door het gebruik van de OK! methode kan de eigen verantwoordelijkheid beter worden genomen, gericht op het vinden van evenwicht tussen de verschillende waarde-soorten, zowel in de organisatie als tussen organisatie en omgeving.

Over de auteurs:
Teun van Aken, organisatiesocioloog, organisatieadviseur en managementtrainer
Roel Riepma: bedrijfskundige, organisatietrainer en -adviseur, leidt een eigen trainingsbureau, en meer
Rob Westerdijk: organisatiesocioloog, docent, managementtrainer en adviseur, programmacoördinator circulaire economie 

Eerder verscheen van deze auteurs: Het OK! model (studieboek), dat als basis heeft gediend voor dit vervolg (toepassing/ondernemerschap).

 

Uitg. Organisatie kundig - dec. 2019

© 2011 - 2024 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel