Wim Jansen: Waar ben je nu? - Over de dood van onze dierbaren

Vorige Artikel 467 van 831 Volgende
€ 13,95 (inclusief btw)

Dit boek is geschreven voor ieder die een dierbare verloor aan de dood. Het biedt perspectief voor hen die zich niet meer kunnen vinden in het traditionele hemelgeloof, maar evenmin genoegen nemen met ‘dood is dood’. “Jij weet het nu – zeggen ze dan. Jij weet nu hoe het onbekende land eruitziet. Maar misschien weet je helemaal niets… Ik ga met jou nadenken over de plek waar jij nu bent. Ik wandel met jou langs allerlei posities die mensen innemen in hun denken over de dood.” Dit schrijft de auteur in de proloog, een brief aan zijn vriend, nadat die dodelijk verongelukte.

Hij zoekt helderheid in de verwarrende delta van visies op de dood, met als kernvraag: “hoe belangrijk is het individu in het licht van de eeuwigheid?” “Wim Jansen weet persoonlijke ervaringen met het leven en de dood op een indringende manier en in een bijzonder authentieke stijl te verbinden met abstractere reflecties.
Moeiteloos integreert hij inzichten uit andere tradities, bijvoorbeeld de hindoeïstische, in zijn eigen levensvisie.” (dr. Aarnhoud van der Deijl).


Wim Jansen (1950) was predikant voor de Protestantse Kerk Nederland in Brouwershaven en de Vrijzinnig Hervormden in Delft.

Uitg. Skandalon - 2011

 

PS: Wim Jansen heeft meerdere titels op zijn naam staan (ook gedichten) - kijk daarvoor op zijn website: www.wimjansen.nu
Hier de info bij de 2e afbeelding van het boek: Brandend verlangen...

© 2011 - 2022 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel