M. Cordovero: Dadelpalmboom van Debora - Levenslessen van een kabbalist

€ 15,00 (inclusief 9% btw)

'Dadelpalmboom van Debora' is in de zestiende eeuw geschreven door Mozes Cordovero, één van de grootste kabbalisten in het toenmalige centrum van de mystiek, Safed in Gallilea. Het is door de eeuwen heen een veel gelezen en geliefd boek gebleven. Voor het eerst in de geschiedenis worden hier aanwijzingen gegeven hoe de tien goddelijke karakteristieken, weergegeven in de zogenoemde sefirotboom (Tree of Life), vertaald kunnen worden als een dagelijkse opdracht voor een mens.
Want zoals een hedendaagse onderzoeker van de mystiek zei: 'Religion is a way of walking, not a way of talking.' In dit boek wil
Cordovero zijn leerlingen een grotere spirituele gevoeligheid bijbrengen in de omgang met elkaar en met de hele scheping, met medemensen en medeschepsels, dieren en planten.
Zo wordt de stroom van energie, waar de boom met goddelijke karakteristieken van verhaalt, geworteld in het dagelijks leven. Dat maakt dit boek tot op vandaag actueel en alleszins het samen bestuderen en persoonlijk overwegen waard. (Een gouwe ouwe wat mij betreft...(GK).

 

Uitg. De Vrije Uitgevers - febr. 2019

 

PS: De 2e afbeelding is van het boek van Magda vd Ende: Zeg me wie ben je - over 10 vrouwen uit de Joodse mystiek, geplaatst op de levensboom (Tree of Life), w.o. dus ook Debora!! Voor info over dit boek klik hier.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 27-07-2020 - De zomer-Kraanvogelnieuwsbrief is uitgevlogen, met in de intro de herdenking...  lees meer
  • 16-06-2020 - En toen was de Kraanvogel-nieuwsbrief alweer uitgevlogen, Met o.a. de...  lees meer
  • 17-05-2020 - Ook op 16 mei heerst de coronacrisis nog volop, maar...  lees meer
Plaats een bericht