Friedrich Weinreb: God ervaren - de Bijbel als innerlijke beleving

€ 17,50 (inclusief 9% btw)

In “God ervaren” beschrijft Friedrich Weinreb hoe de mens van vandaag de Bijbel zo kan lezen, dat de verhalen direct tot hem spreken. Niet in de zin van morele voorbeelden of als interessante vertellingen uit de oudheid, maar als een symbool van ons eigen leven. Hoofdgedachte is dat elk verhaal iets te zeggen heeft over wie de mens wezenlijk is en welke opdracht hij in dit leven heeft. Op grond van de joodse overlevering kunnen we de Bijbelverhalen innerlijk beleven. Zo beschrijft het scheppingsverhaal eigenlijk geestestoestanden in onszelf. En wat betekent het dat de mens naar het beeld en de gelijkenis van God geschapen is? Zo krijgt de lezer een reeks Bijbelverhalen in een nieuw licht voorgeschoteld. De oeroude overleveringen uit de joodse mystiek hebben nog steeds een boodschap voor de moderne tijd.


Friedrich Weinreb (1910–1988) heeft in een omvangrijk œuvre de wereld van de joodse mystiek uitgelegd aan de mens van deze tijd. Uitgaande van de overtuiging dat er in de Bijbel en in de joodse overlevering een oud weten is bewaard, zoekt hij naar een vaste leidraad die de mens op zijn weg door deze wereld houvast kan bieden.

Uitg. Stichting Quintessentia - 2019


PS: ook deze 2 titels hebben wij van Weinreb in huis: Kruisweg - aan de hand van 7 tekeningen en De kruisweg volgens de joodse mystiek v Sjef Laenen (gebaseerd op Weinrebs teksten) - zie de twee extra afbeelidingen en de info bij het linkje in de titels...

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 27-07-2020 - De zomer-Kraanvogelnieuwsbrief is uitgevlogen, met in de intro de herdenking...  lees meer
  • 16-06-2020 - En toen was de Kraanvogel-nieuwsbrief alweer uitgevlogen, Met o.a. de...  lees meer
  • 17-05-2020 - Ook op 16 mei heerst de coronacrisis nog volop, maar...  lees meer
Plaats een bericht