Martin Buber: De weg van de mens

€ 16,00 (inclusief 9% btw)

Van De weg van de mens zijn inclusief de eerdere drukken bij uitgeverij Boucher (vanaf 1952) misschien wel meer dan 12 drukken verschenen. Het prachtige geschriftje heeft zijn oorsprong in Nederland. Het is namelijk gebaseerd op een lezing die Buber hield in Bentveld tijdens een Woodbrookersbijeenkomst in 1947. Buber toont ons in dit prachtig, op de inhoud geïnspireerd, vormgegeven boekje de weg van de mens die bewust in het leven wil staan.
Een achterliggende vraag is of de mens open naar voren zal treden als hij net als Adam ter verantwoording wordt geroepen. Hoe schoon is onze lei, hoe waar zijn onze woorden, hoe zuiver onze beweegredenen?

Martin Buber (1878–1965) was filosoof, schrijver, bijbelkenner en psycholoog, en een van de allergrootste kenners van de joodse literatuur en traditie. Mede vanwege zijn inspanningen voor de vrede tussen Joden en Arabieren ontving Buber vele prijzen, waaronder de Goetheprijs en de Erasmusprijs..

‘Bij zichzelf beginnen, maar niet bij zichzelf eindigen;  van zichzelf uitgaan, maar niet naar zichzelf toestreven:  zichzelf zijn, maar niet met zichzelf bezig zijn.’ Dit is zijn uitgangspunt.

Uitg. Juwelenschip | Felix uitgeverij – 12e druk 2018

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 17-02-2021 - Dag allemaal, even een mededeling van zakelijke aard:
    Vanaf 2 maart...  lees meer
  • 09-02-2021 - Helaas, wij moeten u melden dat het gastenboek van de...  lees meer
  • 02-02-2021 - ik wil graag op de hoogte blijven van de nieuwsbrief...  lees meer
Plaats een bericht