B. Baan e.a.: Bronnen van het Christendom - Petrus, Paulus en Johannes

Vorige Artikel 564 van 888 Volgende
€ 24,90 € 7,90 (inclusief btw)

Dit boek is de neerslag van een voordrachtenreeks over drie stromingen in het Christendom, zoals vertegenwoordigd door de apostelen Petrus, Paulus en Johannes. Uit welke voorchristelijke bronnen hebben zij geput, wat is het wezenlijke van ieder van de drie stromingen en hoe hebben deze zich in de eerste eeuwen na Christus ontwikkeld?

Drie zelfstandige auteurs, Bastiaan Baan, Christine Gruwez en John van Schaik, hielden gezamenlijk een reeks van voordrachten over de bronnen van het christendom, waarvan dit boek het resultaat is. Uitgaande van de apostelen Petrus, Paulus en Johannes is gepoogd, deze drie stromingen in het christendom te volgen tot hun oorsprong, waarbij de auteurs zich afvragen uit welke inspiratiebron deze apostelen putten.
In de eerste drie hoofdstukken wordt gezocht naar de voorchristelijke bronnen. Vervolgens worden de drie apostelen in hun eigen aard en karakteristiek beschreven. In de derde reeks van hoofdstukken worden de - voornamelijk esoterische - stromingen van petrinisch, paulinisch en johanneïsch christendom in de eerste eeuwen gevolgd. Wie de verbanden tussen deze vormen van het christendom zoekt, zal herkennen dat elk van deze drie de andere vormen aanvult en nodig heeft om de werkelijkheid van Jezus Christus te benaderen.

Met kleuren-illustraties.

 

Uitg. Christofoor – nov. 2007   -    aanbieding: van € 24,90 voor € 7,90

© 2011 - 2023 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel