Stine Jensen: Eerste liefde - essay vd Maand vd Spiritualiteit 2019

Vorige Artikel 445 van 837 Volgende
€ 3,75 (inclusief btw)

Het essay van De Maand van de Spiritualiteit is in 2019 van de hand van Stine Jensen. Ze schreef 'Eerste liefde' bij het thema van deze maand: 'Met aandacht'. Eerste liefde is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin heeft. Het kat- en muisspel is in het begin van de liefde een van de meest verfijnde aandachtsspelen. Als de liefde langer duurt, wordt gebrek aan aandacht de oorzaak van het probleem én het medicijn voor herstel: 'we moeten elkaar meer aandacht geven'.
Dit essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde, en de lessen over de kunst van het aandacht geven.

Wie is Stine Jensen...
Stine Jensen (1972) is geboren in Denemarken, maar groeide op in Nederland. Ze studeerde filosofie en literatuurwetenschap in Groningen en werkt als criticus en columnist voor NRC Handelsblad. Van haar hand verschenen onder meer Leugenaars, Waarom vrouwen van apen houden, Het broekpak van Olivia Newton-John, Echte vrienden en de roman Dokter Jazz, die genomineerd werd voor de Academica Debutantenprijs.
Samen met Rob Wijnberg schreef ze de bestseller Dus ik ben. Eén van haar laatste boeken is 'Go East' (2015). Voor Licht op het Noorden reisde ze door Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. 

Uitg. PNGB - januari 2019

 

PS: Het boek "Alles wat ik voel" is een boek voor jongeren (maar eigenlijk voor iedereen...), was/is ook een bestseller van haar en ligt bij ons in de winkel. Zie de 2e foto en de info over dit boek vind je hier.

© 2011 - 2023 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel