Tomás Halík: Niet zonder hoop - religieuze crisis als kans

Artikel 542 van 937
€ 19,99 (inclusief btw)

Niet zonder hoop van Tomáš Halík is een theologisch boek over de zoektocht naar hoop voor vandaag. Hoop wordt juist in tijden van crisis sterk ervaren, zowel in het persoonlijke leven als in een samenleving. Hoop is dan een opening waardoor de toekomst een lichtstraal in het heden werpt. Halík beschrijft verschillende vormen van menselijke hoop en laat zien wat zij kan bieden, bijvoorbeeld wanneer we in het leven stuiten op existentiële vragen of ingrijpende ervaringen.

“We gaan door in de hoop (niet in de zekerheid) dat de volledige openbaring van de waarheid aan het einde van de weg voor ieder van ons een vreugdevolle verrassing zal zijn.”

Tomás Halik (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en Sociologie te Praag. Hij was de vertrouweling en raadsman van president Havel, de Tsjechische aartsbisschop Tomásek en Johannes Paulis II.

Eerder verschenen van hem: Geduld met God, De nacht van de biechtvader, Ik wil dat jij bent en Raak de wonden aan (2018)

Over Raak de wonden aan:
Dit was mijn eerste echte confrontatie met Hálik. En inderdaad: ik ben verkocht. Ik vind dit een ijzersterk boek (Trouw)

 

Uitg. KokBoekencentrum, Utrecht - 2019

 

Ook op voorraad van hem: Raak de wonden niet aan. Voor de info klik hier.

© 2011 - 2024 (Spir.) Boekhandel De Kraanvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel